مصرف ماهی و سلامتی دستگاه گوارش

1397/10/20 09:38
مصرف ماهی و دستگاه گوارش
در جوامع امروزی مشکلات گوارشی بسیار دیده می­شود که تغذیه نامناسب یکی از دلایل این مشکلات است  بنابراین عموم مردم دنبال غذای سالم با هضم آسان‌تر خواص درمانگری هستند که بتواند مشکلات گوارشی را کم نماید. مواد غذایی که هضم آسانی دارند و به‌سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کنند زیرا سلامتی گوارش با سلامت اعضای دیگر بدن در ارتباط است. ماهی  با توجه به غنی بودن  از ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3، انتخاب مناسبی برای یک وعده‌ی غذایی سبک، راحت الهضم و با خواص گوارش بسیار است که همه این‌ها  درنتیجه سلامت دستگاه گوارش را در پی دارد. در جمعیت‌هایی با میزان بالای مصرف ماهی، مانند ماهیگیر فنلاند و سوئد، میزان بروز و مرگ‌ومیر سرطان‌های گوارشی بسیار کاهش می‌یابد.
                                                                                 
اسیدهای چرب امگا-3 و سلامتی گوارش
تعادل نسبت اسید چرب امگا-6 به امگا-3  در بدن که نسبت 1: 1 است باعث بهبود سلامت روده است و می‌تواند باعث  کاهش التهاب و درنهایت منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی شود که شامل بسیاری از بیماری‌های خود ایمنی مرتبط با سلامت روده ازجمله  IBS(سندرم روده تحریک‌پذیر) است.  ماهی یک منبع ایده آل از اسیدهای چرب است که اجزای مهم غشای سلولی هستند.
 تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 به‌طور قابل‌توجهی باعث تغییر میکروبیوتاسیون روده می‌شود مصرف ماهی بدون در نظر گرفتن فیبر باعث افزایش ارگانیسم‌های مفید روده می‌شود که  ماهی قزل‌آلا یک گزینه عالی ازنظر ماهی آسان هضم و افزایش میزان میکروب‌های مفید روده گرفته می‌شود. داشتن بسیاری از انواع مختلف باکتری در روده مزایای سلامتی زیادی دارد زیرا آن‌ها نقش مهمی در هضم و سیستم ایمنی بدن ما دارند و حتی وزن ما را تنظیم می‌کنند. بنابراین از خطر ابتلا به دیابت ، چاقی و بیماری التهابی روده و سرطان جلوگیری می‌نمایند. این باکتری‌ها تولید موادی را می‌کنند که از التهاب در روده بزرگ و  از بروز خطر بیماری کولیت جلوگیری می‌کند.
ماهی و سرطان گوارش
 اسیدهای چرب باعث تولید پروستاگلاندین های ضدالتهابی و اسید هیدرو کسی ایکستاتروژنیک می‌شوند که از طریق مسیرهای سیکلواکسیژناز و لیپواکسیژناز  این مسیرها نقش مهمی در التهاب، تکثیر سلولی و آنژیوژنز دارند، که هر کدام عامل مهم در پیشرفت سرطان هستند. اسیدهای چرب غیر اشباع (امگا-3و PUFA) می‌توانند از پیشرفت سرطان جلوگیری کنند. بنابراین خواص ضدالتهابی ماهی برای جلوگیری از سرطان مهم است. کمک به سرکوب سرطان توسط امگا-3 و PUFA  شامل اثرات تغییرات در تکثیر، تهاجم، متاستاز و آپوپتوز سلول‌های سرطانی می­باشد.

                                                                   
ماهی همچنین می‌تواند حاوی مقادیر بالایی از ویتامین D و سلنیوم باشد که در مقابل رشد سرطان‌های چندگانه قرار می­گیرد. همچنین روی  یک ماده معدنی است که برای یک روده سالم حیاتی است  که در ماهی و آبزیان به میزان بالایی یافت می‌شود و کمبود آن می‌تواند منجر به اختلالات دستگاه گوارش و از دست دادن تنوع میکروبی همراه با سندرم روده تحریک‌پذیر و سرطان روده شود.
نویسنده: مهندس سکینه ابراهیمی، کارشناس ارشد شیلات
 
 

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166943293
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1402/10/14 10:00
امار واردات و توليد قابل تاييد تخم چشم زده تا تاريخ14 ديماه 1402
1402/09/13 10:00
هفتمين نمايشگاه بين المللي شيلات و آبزيان ماهيگيري غذاهاي دريايي و صنايع وابسته
1402/09/04 10:00
امار واردات تخم چشم زده ماهي قزل الا تا پايان آبان ماه 1402
1402/08/02 10:00
درخواست عودت مابه تفاوت قيمت تخم چشم زده و قطع موقت واردات تا تعيين قيمت تخم چشم زده
1402/07/19 10:00
امار صادرات قزل الا - سالمون شش ماهه اول سال 1402
1402/07/19 11:00
امار واردات تخم چشم زده منتهي به 18 مهرماه 1402
1402/06/23 10:00
نظرات اتحاديه در جلسه مربوط به تخم چشم زده با وارد كنندگان و دفتر بازار سازمان شيلات
1402/06/23 11:00
اعلام نظر اتحاديه در خصوص نحوه توزيع نهاده قزل الا
1402/05/25 10:00
پيگيري تخصیص اعتبارات کم بهره برای مزارع پرورش ماهی قزل الا که در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ خسارت دیده‌اند
1402/04/31 10:00
ميزان واردات تخم چشم رده قزل الا تاتاريخ 31 تير ماه 1402

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

3.54M
29.94K
1834
3.83K
11.89K

تاریخ و زمان

چهارشنبه 12 ارديبهشت 1403
Wednesday 1 May 2024